Ellinor

En jul som kunnat sluta värre eller historien om hur Jolten räddade julen
Ni vet, julen hade kunnat sluta så mycker värre i år. Utan att vi hade märkt det. Det var ungefär vid femslaget, vi samlades i vardagsrummet för att öppna paket. Men innan vi skulle börja blev min bror sugen på en Jolt Cola och skulle promt ha en. Jag skulle ha julmust, lika så min andra bror. De båda går ut i köket, ropar sedan stressat på pappa om att något låter jätte konstigt i köket. Vi går alla ut och hör ett konstigt...sprakande? Vi kommer fram till att spisen är inblandad, och att det måste vara bakom spisen. Vi drar fram den och ser endast hur det ryker ur kontakten och doftar bränt.
Jag hämtar brandsläckaren, mamma letar efter katten, men ena bror står lungt och stilla kvar, min andra bror springer där ifrån och min pappa springer och slår av strömbrytaren till elen i huset( Hade mina grannar varit hemma kanske de undrade varför hela vårt hus bara plötsligt slocknade mitt under julen, vilket i övrigt måste sett väldigt kul ut) Troligen var det något(typ fett) som läckt ned bakom spisen, runnit längst sladden och in i uttaget, sedan var det att plus och minus polerna kortslutit varandra och skapat det vi såg.  Det utaget fick kastas och nytt köpas.
Sjukt obehaglig känsla, att det hade kunnat sluta värre, om det inte vore för att vi var törstiga.Hoppas alla andras jular blev lite mindre dramatisk!