Ellinor

Resentiom av High School Musical 1!
 Här kommer min första film resention och jag valde High School musical 1! Läs detta!

Typ av film: Musik och dans.

 

Huvudroller: Troy Bolton- Zac Efron, Gabriella Montez- Vanessa Hudgens.

 

Regissör: Kenny Ortega.

 

 

 

På skolan East High School går basket stjärnan Troy. På jul lovet är han på resa uppe i Alperna och åker skidor. Sista kvällen är det nyårsfest och alla som är där går på festen. Troy går också. Det är en karaoke tävling och Troy blir uppdragen med en flicka som heter Gabriella. När dom sjunger händer något magiskt. Allt runtomkring försvinner och  det är jätte kul. Men när dom båda åker hem tänker dom att dom aldrig mer skulle ses händer något. Gabriellas mamma får ett nytt jobb i stan som Tory bor i och Gabriella börjar i samma skola som Troy. Tillsammans går dom till Auditen och tittar på när Sharpay och Ryan sjunger. Efteråt säger Gabriella till deras musiklärare Miss Darbus att hon vill vara med men Miss Darbus säger nej. Troy säger att han också vill vara med men dom får fortfarande ett nej. Men när hon hör dom sjunga ändrar hon sig och gör en calback och Sharpay blir rasande.  Och kilarna i basketlaget tycker inte om att Troy ska sjunga för musikalen. Det är samma sak som Matte laget säger till Gabriella. Sharpay är så arg att hon säger till Miss Darbus att det är bättre att ha datumet på fredagen i stället för på onsdagen. Men det Miss Darbus inte vet är att det är samma dag som Gabriella och Troy har sina tävlingar. Kommer dom att lyckas hinna med allt eller kommer dom inte?

Och framför allt kommer Gabriella att förlåta Troy.

Konflikten i denna film är:

Troy tycker att basketen är viktigare än Gabriella och att Gabriella känner sig utanför.

Budskapet i filmen är att man ska vara glad för den man är. Och att man ska inte behöva ändra sig för att någon säger det.

 

Visste du att…

Zac (Troy) och Vanessa (Gabriella) blev kära i varandra på riktigt under inspelningen. Och att alla som var med blev VÄRLDSKÄNDA!!!!!

 

 

 

 

 

 

Av 5 stjärnor får den 4!