Ellinor

Vecka 20+21
Det är måndag, det är tisdag, det är fredag bara för veckorna att börja om igen. Tiden går så otroligt fort, alldeles för fort om någon frågar mig! Har jobbat sjukt intensivt under dessa två veckor och känner nu att jag börjar bli trött. Ibland får det bara vara så, även om det aldrig är roligt.
Hunnit med många fina kvällspromenader.
Vi firade tre år av vårt förhållande. Jätte mysig kväll.
Lever livet i min nya keps, älskar den!
Chirs fyllde också 22 år. Vi åt godmat och umgicks med hans familj.
Har försökt lista ut hur jag ska kunna måla solnedgångar.
Fått härliga presenter av mamma! Doftar Vanilj och kokos.
Haft perfekt hår! Så blont och mjukt just nu.
Tagit mig igenom många jobb pass.
Övervägt att köpa dessa solrosor, men har inte riktigt någon plats kvar i mitt fönster...
Matchade min tröja med mitt läppstift! Älskar att ha läppstift, så fint men ändå enkelt.
Åkte en helt ny buss. Trägolv och icke fungerande stoppknappar=3/5
Så har jag också köpt mig en ny ljust slinga att ha över garderoben! Enkel, vacker och inte ett så starkt ljus.
Solo: A star wars story(Eller snygg killer med pistol och Chewbacca ett äventyr)
Mina vänner, nu har det äntligen har tiden kommit. Tiden, för den nya Star Wars filmen!
En Recension: JAG VET INTE. Helt ärligt, bra film, ok casting. Snygga effekter(men dyraste starwars filmen av vilken anledning då?) Storylinen var helt oklar, den ska ju visa varför Han Solo är som han är, men oklart ändå. Känns som man behöver en uppföljare på denna för att få mer klarhet om honom. Filmen är absolut sevärd och rolig. 3.5/5 kanske?
Men något jag har svårt för är som denna tweet nedan. Om man jämnför den med Rouge One, där det är en kvinnlig huvudroll, där det handlar om familjen och alla tillsammans så var denna det totala motsatta, alla för var och sig samt det handlar om jaget och adderat en extrem feministisk robot? Det var typ tre kvinnliga roller som var med i filmen och just nu tror jag inte ens att den passerar Bechdeltestet(två kvinnliga karaktärer som pratar med varandra om något annat än män)`Jag tyckte dock lite att de kändes som att de drev med att roboten var så femisitisk. Man brukar säga att vissa feminister är sådana som dricker rödvin och snackar skit om män? Lite så tyckte jag hon var (vilken kanske bara är något jag inbillat mig.)
 
En annan jämnförelse man kan göra med denna och Rouge one är att Rouge one har en stor betydelse för handlingen i det övriga filmerna, vilket denna inte alls har. Sedan är det ju två olika typer av filmer men jag tyckte att rouge one var riktigt bra och vart därför besviken av denna.
 
Sen snublade jag över denna på Tumblr. Så jag kommer nog troligen behöva se om den ett par gånger bara för att försäkra mig i detta.
 
 
 
 
Idag är allt
Här om dagen läste jag (äntligen) ut boken Idag är allt (The Sun is also a Star) av Niocla Yoon. Ni vet när man börja läsa en bok och ens hjärna börjar reflektera över handligen i boken och börjar måla upp senariot och karaktärerna. Detta hände inte alls när jag började läsa denna bok. Helt ärligt tog det mig två veckor för att jag bara inte fastnade i handligen. Den var långsam, tråkig och utspelar sig endast under en dag, då måste man ju dra ut på allting om det ska räcka i 300 sidor. Det var inte förrens jag tänkte dra ur mitt bokmärke och skänka bort den som jag fastnade i boken. Slutet på boken var en bra knorr och gjorde mig så positivt överraskad. Är väl rekomenderad om man orkar med en feelgood roman.
Handling: Den hjärtskärande historien om Natasha och Daniel - två tonåringar med helt skilda problem som av en slump möts på en gata i New York.Idag är allt är en roman om att aldrig riktigt duga för sina föräldrar, om att veta att man inte får stanna i landet man är född i - men också om kärlek som uppstår när man minst anar det och om hur varje litet val kan få stora konsekvenser.Den tar upp rasism och livsexistentiella funderingar.
Av mig får boken 3/5 i betyg.