Ellinor

Black Panther
Under förra veckan var det dags för premiären av Black Panther! Jag har hypat över denna film länge och hade helt ärligt bokat biljetter en månad i förväg(öppningsdagen, Imax, Mittensäten). Jag tror att jag var mest hypad för man inte riktigt visste vad filmen skulle handla om. " Ironman" är ju liksom Ironman. Så jag var taggad på ny karaktär, ny del av universumet och det är ett steg närmre Infinity Wars.
 
 
Och blev jag överranskad? Filmen var grym på så extremt många sätt. Jag som är nördig inom kläder dog av alla vackra detaljer, hur äkta det kändes(afrikanska) och hur skådespelarna bar upp dem.  För kvinnorna var det femenina men inte visa bröst/rumpa som det lätt blir i filmer. De var armour för kvinnor som var soldater, och det var väl utfört.
 
Filmen sände också ut många bra budskap. Att tradditioner är inte fel men kan tålas att ändra på, att kvinnor kan vara lika starka som män, att det fortfarnade idag är diskriminering mot mörkhyade och väldigt mycket sammhällskritiska åsikter. Samtidigt så var den väldigt rolig. Skämten de drog kändes inte forcerade utan kom ärligt fram. Det var många gånger då hela salongen skrattade åt dem. Filmen hade mycket baktankar i sig, som att vissa av skämten de drog i filmen(gamla vines och memes) var gamla just för att Wakanda inte lever i samma nu som resten av världen. Sedan var det så klart en massa action, drama och sorg i filmen.
Visste ni också att människor världen över försökte ge filmen dåligt betyg, endast för att den handlar om mörkhyade? Att människor på fullaste allvar krachade hemsidor för att få folk att inte se filmen? Att Biosalonger tog in extra väktare för att skydda kunderna? Helt sjukt.
Sedan måste vi prata om musiken till detta album. Inte ofta jag kollar upp ett musikalbum efter jag sett en film, men denna laddade jag ned omedelbart. Musiken pasar in i genom hela filmen, stärker verkligen ens känslor och får mig att vilja börja lyssna mer på rap.
Summan av krademumman? Gå och se den. Stöjd dessa underbara skådespelare.Jag ger den helt klart 5/5
och vågar nästan säga att det är min favorit MCU film(Alternativt en stark delad etta med Civilwar)
 
 
 
V.7
Veckan blev sjujäkla lång för mig trots att jag var på konference och hade ledigt i två dagar. Många på jobbet är sjuka och så var det ju dags för alla hjärtans dag. Jobbade den morgonen, och det var kaos. Vi brukar inte ha så mycket rush innan tolv, men det hade vi då. Antar att folk gillar att vänta till sista minuten med att handla, alternativ kommer på i efterhand att de vill ge presenter? Oklart.
Saknar Skövde lite. De hade mer snö!
Jag fick princess tårta och blommor i alla hjärtans dags present. Mumsigt var det!
Hunnit med att gymma också. Jätte sent på kvällen blev det, men kul var det för jag var själv och då får man dansa hur mycket man vill framför speglarna.
Insåg att det börjar bli dags för Mars i min BUJU. Stress att jag inte hunnit med att planera det!
Morgon vs eftermiddag. Helgen spenderades på jobbet och sedan framför datorn med BB99 säsong fyra. Binge-watched hela säsongen. Helt sjukt bra!
Billingehus
Denna vecka började så himlans tidigt men ack så kul. Vi skulle nämligen iväg med jobbet på konferance i skövde! 07,45 gick bussen vi hade hyrt i från city terminalen, vilket krävde att jag gick upp 06,00. Men Chris var här och hans alarm ringer 05,00.. ja ni fattar. Tidigt.
Väl på bussen bjöds det på SEMLA och te. Så jäkla gott.  Sedan var det ganska mysigt också eftersom det var snöstorm hela bussresan. Snöade även hela natten när vi var där.
Detta var vår grymma utsikt från resturangen vi åt på. De hade en skidbacke precis utanför dörrarna. Om en ändå kunde åka skidor.
Första dagen var typ 5 timmar jobb. Vi pratade mycket, fick lyssna på bra talare och fick mycket information! Jag kände mig sjukt taggad efter, vilket så behövdes. Vi hade även en snowracer tävling, där vi kom tvåa. Två hundra dels sekunder efter de som kom etta.
Maten var verkligen en tumme ned och så även vårt sovrum. Men med bra sällskap så tenderar det mesta att ändå vara okej.
Lyx frukost kl 07,00. Vi var nästan först på plats och kunde njuta i en hel timme innan jobb.
Utsikten från vårt sovrum. Så himla fint!
Och solen sken typ hela vägen hem. Nu känner jag mig mer taggad inför denna vårjobb och ser så fram emot alla våra planer!