Ellinor

Funny stuff
Sommriga Böcker
Är det bara jag som älskar att läsa böcker? skulle inte tro det! Det känns så underbart att bara läsa en bok och försvinna långt in i handlingen, att bygga upp karaktärernas utseende och sånt. Jag älskar att läsa! Därför får ni 5 böcker man bara måste läsa på sommaren
 
1.Du glömde säga hej då/What happend to goodbye(Sarah Dessen)- Sarah Dessens böcker sätter alltid ett fotavtryck inom dig. Jag kan så himlans lätt leva in mig i karaktärerna. I Denna bok får man följa en tjej, Mclean, som alltid byter identitet när hon byter skola. Ända fram tills dom hamnar i Lakeview, då läraren inte ger henne en chans att ändra sitt namn i registrert. För första gången på flera år, blir hon Mclean. Självklart finns det en kille i boken som man ska bli kär i också, fast Sarah Dessen brukar spara det bästa till slutet :)
2.This Lullaby(sarah Dessen!)- Yttligaren en bok av sarah dessen, det bästa med den här boken är att den har sådan humor i sig att man inte kan låta bli att le(eller i mitt fall, ligga och skratta åt tomater halv tre på natten) Det är så svårt att inte bli intresserad av persoen i boken, och att det kom en liten extra knorr gjorde bara saken bättre :)
3.När jag vaknar finns du inte/forgotten(cat patrick)- Första gången jag läste denna bok grät jag, det gjorde jag andra gången också. Flickan i boken, London, minns inget av hennes förflutna, bara hennes framtid. Hon måste skriva upp allting på papper, för att inte glömma. Det fick mig att tänka, tänk om du vaknade upp, och inte visste vem du var, vart du var eller något sådant. HEMSKT. Men boken var så himmlans fin att jag bara fortsatte och fortsatte :)
4.Älskar-Hatar/You against me(Jenny Downham)- När jag köpte boken så tyckte jag handlingen verkade så spännande, det var baksidan som lockade mig. När mamma säger" Åhh det är ju hon som skrev den där andra boken du tyckte så mycket om" som jag började fundera. Vad sjutton menar mamma? sedan kom jag på det. Hon var författaren till en bok som heter "innan jag dör" som jag grät floder av. Att skiva yttligare en bok, som ska leva upp till de förväntningar jag hade var svår. Och vissa delar av den här boken var segt, men ack. Jag sträckt läste den på två dagar(då jag var på öland dessutom) jag tyckte att det var så himmlans spännande och jag vart ändå såhär att man var tvungen att veta slutet. OCh hennes böcker slutar inte alltid lyckligt.
5.Hata Romeo/Starcrossed(rachael wing)- Jag är tycker (speciellt på sommaren) mycket om att läsa romantiska böcker, och när jag förförsta gången läste hata romeo. insåg jag att jag var tvungen att läsa om den, jag fastnade helt och blev bara tvungen att fortsätta, vilket var bra och jag behövde mer tid att få in allting som jag inte förstod första gånge.Att hon och han, de som är svurna fiender,tvingas till en pjäs där allt går snett. Det ena på det andra, med ett slut som fick mig att häpna. En dunderbra bok, som jag skulle säga.
 
Detta är inte alla böcker jag älskar att läsa på sommaren, men jag kände att det får räcka för nu :) Hoppas att några av dessa böcker kanske fanstnar för dig? ;)
Beauty and a BEAT